Next Level - workshop mentale gezondheid op school

03-06-2024

We gaan Next Level!

In het kader van Mentaal #GezondHelmond (22 mei - 8 juni 2024) mocht ik een aantal gastlessen verzorgen tijdens het Flexrooster Mentale Gezondheid bij Dr.-Knippenbergcollege in #Helmond.

Eerlijk is eerlijk, dit was zeker buiten mijn comfortzone, want ik werk meestal met (jong) volwassenen. Maar hoe gaaf om te mogen doen! Heel blij ben ik met mijn eigen voorliefde voor gaming, want dat sluit fijn aan bij de leefwereld van jongeren. En mijn 2 jongvolwassen zonen heb ik ook af en toe om raad gevraagd. Dus in 'game-style' een PechaKucha presentatie en mentale gezondheid vertaald naar het levensspel. Wie mij een beetje kent, begrijpt dat het daar dan niet stopt, want natuurlijk is er een geheime missie en gaan we next level met een creatieve opdracht om te ontdekken hoe we onze Hemel nu al naar Aarde kunnen brengen.

Mooie vragen worden beantwoord:

  • Hoe ziet jouw Hemel eruit?
  • Wie ben jij dan?
  • Wat is jouw superkracht?
  • En wat wil jij het allerliefste uit de Hemel mee terug naar Aarde nemen?

Overigens ook interessant voor volwassenen om hier eens bij stil te staan! Ken jij jouw antwoorden? Leuk als je ze met me wilt delen.

Wil je dit nog ont-dekken, dan ben je van harte welkom bij een van mijn (creatieve) workshops in kleine groepjes of wil je liever een persoonlijke 1-op-1 begeleiding dan raad ik een coaching sessie aan. 

Dank Bas van Poppel voor het initiatief en het in goede banen leiden van dit prachtige project. Ik hoop dat veel scholen dit mooie voorbeeld volgen en we daarmee een nog groter bereik hebben om #mentalegezondheid onder de aandacht te brengen.