Reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij universele energie via de handen wordt doorgegeven. Het ondersteunt het zelfhelend vermogen, heft blokkades op en werkt ontspannend.

Rei = universeel (of geest, ziel), Ki = (levens)energie 

Universele energie stroomt in ons en om ons. Door omstandigheden kan de energie blokkeren in ons lichaam, met mogelijk klachten en ziekte als gevolg. Reiki kan helpen om deze blokkades op te heffen. Door de handen op het lichaam of net boven het lichaam (in de aura) te plaatsen kan de universele energie via de behandelaar stromen naar de ontvanger.

Behandeling via handoplegging

Tijdens een Reiki behandeling houd je gewoon je kleding aan. Het is prettig als je kleding aan hebt waar jij je comfortabel in voelt. Sieraden, riemen, etc. gaan af en schoenen gaan uit zodat de energie vrij kan stromen. Tip: Neem (warme) sokken mee.

Een behandeling is altijd inclusief een korte intake en evaluatie van je ervaring.

Behandeling op afstand

Een Reiki behandeling kan ook op afstand. Zelf gebruik ik dan de naam en een foto, telefoonnummer, geboortedatum of adres van de ontvanger om heel gericht energie te kunnen sturen. Een behandeling op afstand duurt ongeveer 20 minuten. Contact voorafgaand (eventueel ook tijdens) en na de behandeling kan telefonisch of via Whatsapp. 

Over de grondleggers van Reiki

Sensei Makao Usui is de grondlegger van Reiki; hij ontwikkelde deze methode van handoplegging en levensfilosofie, Kennis en ervaring wordt via mondelinge overdracht en initiaties (inwijdingen) doorgegeven van Reiki masters naar leerlingen. Niet altijd werd alle informatie doorgegeven, waardoor belangrijke informatie ook verloren is gegaan.

Kathleen Ann Milner ontving vele jaren later via channeling de kennis over verloren gegane informatie en symbolen, die zij beschreef in de Tera-Mai TM healing-methode. Tera-Mai TM is een trademark (handelsmerk) wat aangeeft dat Tera-Mai TM beoefenaars en behandelaars werken volgens de methode van Kathleen Milner, die zich richt op de energie van de 4 natuurelementen (Reiki: aarde, en Seichem: water, vuur, lucht). De Tera-Mai TM Reiki is een zeer krachtige energie die correspondeert met het element aarde.

Ik heb de initiaties mogen ontvangen van een Tera-Mai TM master en ben opgeleid tot Tera-Mai TM Reiki 3a master (practitioner). Dit betekent dat ik alle initiaties heb ontvangen om mezelf en anderen te kunnen behandelen, maar ik geef zelf geen Reiki cursussen of inwijdingen.

Belangrijk

Reiki vervangt nooit een medisch advies of medische behandeling vanuit de reguliere zorg! Ik geef dan ook alleen Reiki behandelingen ter ontspanning en ter ondersteuning van het zelfhelend vermogen.