Rouw- en verliesverwerking

26-10-2022

Vandaag heerlijk de bossen in geweest, foto's maken voor een studie-opdracht met thema rouw en verliesverwerking.

Rouwen om verlies is eigenlijk een heel breed thema. Natuurlijk denken we hierbij meteen aan het overgaan van een dierbare, echter overlijden van je huisdier, gedwongen ontslag uit die leuke baan of verlies van je gezondheid kan ook een periode van rouw betekenen.

De herfst laat in alle kleurenpracht zien dat loslaten en (af)sterven bij het leven hoort. Maar wat als je zoveel hartzeer hebt dat je vast blijft houden aan die pijn, bevroren blijft in de winterse kou van verdriet en niet het sprankelende licht van de lente kunt omarmen? Wat als je dat wat geweest is niet los durft te laten? Je wilt de draad van je leven weer oppakken, maar je weet niet hoe?

Dan is het fijn als iemand je daarbij helpt en met respect voor jouw proces samen met jou woorden geeft aan je verdriet en je ondersteunt in het verwerken van je verlies.

Je bent welkom bij mij!

Terugkijkend naar de foto's die ik vandaag gemaakt heb, zie ik verdorring, (blad)verlies, treuren, verval, vertrek, ondergang, verstilling, levenloosheid... maar ook licht, kleur, voedingsbodem, pracht, verwondering, rust en schoonheid.

Wat zie jij?

#Nieuwetijdstherapie #rouwenverlies #loslaten #herfst #natuur