Retraite 13-15 september 2024

Waar sta jij op jouw levenspad?

Als je de weg kent, ken je het doel, want het doel bevindt zich niet aan het einde, maar in elk moment, in elke stap van de weg, daar ligt het einddoel, in het bewustzijn van het hier en nu.

Mahavira (Vardhamana) 599 BC - India

Terug naar jezelf en genieten van je eigen pad

Het trouw blijven aan je levenspad is een eeuwenoude menselijk vraag. Er is geen spoor dat je kunt volgen, er is niet een eenduidig antwoord en niemand kan het voor je doen. Het belangrijkste is dat je jezelf leert kennen. Wie ben ik? Loop ik op mijn eigen pad of loop ik het pad van iemand anders?

Rianne van de Griendt en Rokus Harder zijn allebei bevlogen en opgeleid om aan jouw levensvragen te werken. Ze doen dit met passie en zijn beiden enthousiast om jou te begeleiden tijdens deze retraite. Stap uit je dagelijkse routine en neem even de tijd om goed contact te maken met jezelf. Waar sta ik, wat wil ik, wat heb ik nodig?

Wat kun je verwachten in deze retraite?

De belangrijkste persoon en inbreng in deze retraite ben jezelf, jij staat voorop. Daarnaast is er een mooi programma waarbij we elkaar als groep ontmoeten op verschillende manieren. Wandelen en creatief bezig zijn staan centraal, er is ruimte voor een-op-een begeleiding en tijd om zelf te reflecteren waar je staat. Jouw vraag staat centraal in dit weekend, om op zondag een afspraak met jezelf over jouw volgende stap te verzegelen. Kortom een weekend quality time met en voor jezelf.

Het programma

Bij een retraite zet je jezelf voorop, het gaat om jouw vraag en de antwoorden die je vindt door rust en reflectie. Maar een retraite doe je ook samen, je ontmoet elkaar met of zonder woorden, je stimuleert elkaar omdat we allemaal bezig zijn met hetzelfde "even weg uit de routine, de drukte en alle informatie die op ons afkomt". Vandaar dat het programma een mix is van persoonlijke en groepsactiviteiten, hetzij in rust met jezelf hetzij door het delen met de ander.

De locatie van de retraite werkt ook door, deze heeft zijn eigen uitstraling en energie. Dat doet wat met ons, het inspireert ons en het haalt ons daadwerkelijk uit onze eigen wereld. Kafarnaüm heeft een eigen karakter door een rijk verleden als pelgrimsherberg en als centrum voor bezinning van mensen op hun levenspad. Het heeft ook een prachtige tuin met veel kunst, een eigen atelierruimte en eigentijds kappelletje.

Het retraite programma ligt al klaar met daarin creativiteit, wandelen en zelfreflectie alleen of in de groep. Kortom een programma dat mooi past bij deze locatie. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:

  • Vrijdag staat in het kader van kennismaking met elkaar, met je vraag en met de omgeving. We nemen alle tijd om te landen door middel van uitleg, creativiteit en andere activiteiten.

  • Zaterdag beginnen we de dag met wat lichamelijke oefeningen om gevolgd door reflectie: "Waar staan we?". Daarna is het tijd om de natuur in te gaan waarbij we aandacht besteden aan mindfulness, het onderzoeken van ons verlangen en voorbereiding op een creatieve avond. Ook is er dan voldoende tijd voor reflectie en de mogelijkheid voor 1:1 gesprekken of Reiki-behandeling. De avond gebruiken we dan voor een creatieve workshop om een verdieping slag te maken op waar we staan op ons levenspad.

  • Zondag beginnen we gezamenlijk met energetische oefeningen en kijken we hoe ons verlangen zich reflecteert in ons lichaam "is er wat verandert?". Vandaar uit kijken we naar wat we nodig hebben en wat we los moet laten. We sluiten af door vooruit te kijken. Wat nemen we mee uit deze retraite? Wat kunnen we er concreet mee doen? En hoe zetten we dat om in een mooi symbool.

En natuurlijk zijn er nog andere elementen die we nog even als een verrassing houden ;-)

Wat praktische zaken

Deze retraite wordt georganiseerd in de Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem. Inloop op vrijdag 15:00 uur, start programma 16:00 uur, afsluiting zondag rond 16:00 uur. Het programma is geheel verzorgd inclusief maaltijden, koffie, thee en overnachtingen in een eenpersoonskamer. We houden de groep graag klein (maximaal 8 deelnemers) zodat er voldoende tijd en ruimte is voor elkaar. De kosten van dit weekend zijn 350 euro per persoon.

Wie zijn wij

Rianne van de Griendt – Life & Soul Coach

Ik ben parttime werkzaam bij Philips als QMS Engineer en coach van collega's. In deze zakelijk wereld mistte ik spiritualiteit en verbinding met mensen op een dieper vlak. Mijn opleidingen tot Nieuwetijdstherapeut en Spiritual Master of Angelologie inspireerden tot het starten van mijn Nieuwetijdspraktijk Rianne in 2022. Het is mijn passie om mensen te begeleiden naar de volgende stap op hun levenspad, om het zelfhelend vermogen te activeren en om wijsheid door te geven. www.nieuwetijdspraktijk-rianne.nl

Rokus Harder – Levensloop en loopbaancoach

In 2019 heb ik besloten om me te gaan richten op persoonlijke ontwikkeling. Binnen en buiten Philips begeleid ik veel mensen die vragen hebben over hun levensdoel of loopbaan keuzes. Ik vind het fijn om daarin van betekenis te kunnen zijn. Ik doe dat naast mijn werk als teammanager binnen Philips. www.rokusharder.nl